Arkadię otacza mnóstwo zieleni, która wycisza i tworzy niesamowity klimat. Co więcej pięknie wygląda także na zdjęciach. Warto to wykorzystać do sesji ślubnej czy zdjęć grupowych!
![](http://arkadia.5v.pl/wp-content/uploads/2022/05/72617429_2756510474373295_6139858738376343552_n-1024x683.jpeg)
![](http://arkadia.5v.pl/wp-content/uploads/2022/05/76184932_2850932511597757_614150696643592192_n-1-1024x683.jpeg)
Twój Dom Weselny
Arkadię otacza mnóstwo zieleni, która wycisza i tworzy niesamowity klimat. Co więcej pięknie wygląda także na zdjęciach. Warto to wykorzystać do sesji ślubnej czy zdjęć grupowych!
Wesele to uczta dla podniebienia! Dlatego specjalnie z myślą o Twoich kupkach smakowych stworzyliśmy we współpracy z najlepszymi kucharzami menu, które łączy tradycję z nowoczesnością. Każde danie ma w sobie dużo miłości i cieszy oko, że aż ślinka cienkie… Zapraszamy na degustację!
Wyjątkowe Menu Weselne:
Zupa:
Tradycyjny rosół z wiejskiej kury z pietruszką i marchewką
Aksamitny krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
Zupa krem z brokułów z grzankami
Mięsa obiadowe:
Tradycyjny kotlet schabowy
De volaille w złocistej panierce
Kotlet mielony
Rumsztyk z cebulką
Soczysta karkówka pieczona w sosie
Zrazy wieprzowe zawijane z cebulką, boczkiem i ogórkiem kiszonym
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Kotlet mielony wieprzowy z pieczarkami, papryką i kaszą jaglaną
Kotlet schabowy marynowany
Kotlet wieprzowy z sosem pieczarkowym
Kotlet z szynki wieprzowej w sosie porzeczkowym
Szwajcar „Cordon bleu” ze schabu
Dodatki do mięsa:
Ziemniaki gotowane z masełkiem i koperkiem
Ziemniaczki pieczone w ziołach
Pampuchy drożdżowe
Kluski śląskie
Surówki:
Buraczki
Mizeria
Sałata
Kapusta biała
Warzywa na ciepło
Deser:
Fantazyjny puchar lodowy z bitą śmietaną i polewą
Kolacje na ciepło:
Tradycyjny barszcz czerwony na zakwasie z krokietem/pasztecikiem:
Krokiet:
Pieczarka, ser żółty
Kapusta, grzyby
Pieczarka, kapusta, mięso
Pasztecik:
Z mięsem
Z kapustą
Staropolskie gołąbki w sosie pomidorowym/grzybowym
Zestaw mięs pieczonych z dipem czosnkowym
Flaczki wołowe
Bigos myśliwski
Bogracz
Soczysty szaszłyk warzywny lub mięsny z kolorowymi warzywami
Skrzydełka z ćwiartkami
Jadło chłopskie podawane uroczyście na środku sali (mięsa pieczone z kaszą jęczmienną/gryczaną (do wyboru) i z surówką)
Zupa cebulowa
Pierogi:
Z kapustą
Ruskie
Ze szpinakiem
Zimne przekąski w formie bufetu
Swojska patera mięs pieczonych i wędzonych
Galaretki
Tortille
Schab nadziewany owocami
Śledź po wiejsku/w śmietanie
Jaja otulone sosem tatarskim/śmietanowym/chrzanowym
Ryba po grecku/w zalewie
Pomidory z mozzarellą
Pieczeń rzymska
Pasztet z żurawiną
Sałatki
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka gyros
Sałatka grecka
Sałatka brokułowa z jajkiem, pomidorem i kalafiorem
w sosie jogurtowo-majonezowym
Sałatka z selerem i porą
Sałatka z selerem i kurczakiem
Sałatka ryżowa z ananasem i szynką
Sałatka wiosenna
Napoje gorące
Kawa z mlekiem
Herbata (wybór herbat smakowych), cytryna
Każdy ma swój wyjątkowy gust i to właśnie nim będziemy się kierować przy wyborze dekoracji sali i ogrodu…
Oferta:
Dekoracja sali
Dekoracja kościoła:
Dekoracja tortu weselnego
Bukiet dla Panny Młodej
Butonierka dla Pana Młodego
Flowerboxy
Wianki